WhitepaperStandtijverlenging.jpeg

Drie misvattingen over het pulsen van ontstoffingsfiltersHoe stelt u pulssystemen van ontstoffingsinstallaties optimaal af? Intuïtief zijn veel productiebedrijven geneigd om pulssystemen zo hard en zo vaak mogelijk te laten pulsen. Ze denken dat filters hierdoor schoner worden en uiteindelijk beter gaan functioneren. Het tegenovergestelde is waar. Vlint zette voor u de drie hardnekkigste mythes over het afstellen van pulssystemen op een rij.

Lees verder
IMGP1517.jpg

Vier vragen over stofexplosies, ATEX en het werk van Vlint

Onlangs stelde Stichting ATEX dat veel bedrijven nog te weinig kennis hebben over stofexplosies. Aan de hand van vier vragen zetten we de belangrijkste feiten over ATEX daarom voor jou nog eens op een rij. Nog niet genoeg aan deze blog? Download dan onze whitepaper over ATEX.

Lees verder

4 belangrijke zaken die u moet weten over de nieuwe ISO 16890 norm

De bekende ISO standaard EN 779:2012 wordt vervangen door de  – wereldwijde - norm met de naam ISO 16890. Vlint, voorheen bekend als Nedfilter, is gefocust op alles wat met zuivere lucht te maken heeft. Zowel voor bedrijfsprocessen in bijvoorbeeld food en chemie als voor het binnenklimaat in ziekenhuizen, scholen en kantoren. Vlint vertelt u daarom graag hoe u als installateur, gebouwbeheerder, facilitair manager of hoofd TD hiermee om kunt gaan. Wij houden het graag eenvoudig voor u. We zetten de vier belangrijkste feiten voor u op een rij:

Lees verder