Het coronavirus en ventileren

De rol van ventilatie bij de overdracht van het coronavirus

De meningen zijn er fors over verdeeld: maatregelen tegen corona. Actiegroep Viruswaanzin en Maurice de Hond spannen zich in om beperkingen volledig op te heffen. Wetenschappers laten zich echter leiden door harde gegevens en zoeken naar oorzaken van besmetting op grond van solide feiten en inzichten. Andere wetenschappers vinden dat het RIVM niet ver genoeg gaat in de maatregelen. Bijvoorbeeld als het gaat om ventilatie.

Lees verder

Waarom ventileren bij coronavirus wel belangrijk is

Terwijl er steeds meer onderzoeks- en ervaringsgegevens verschijnen om besmetting met en overdracht van het corona virus te voorkomen, is het goed om te kijken wat u in de praktijk kunt doen. Naast het toepassen van de bekende RIVM-regels is er een ding wat u heel gemakkelijk zelf kunt doen: ventileren, ventileren en nog eens ventileren.

Lees verder

Luchtbehandeling en COVID-19: wat te doen?

Bij Vlint krijgen we vanuit onze klanten allerlei vragen rondom het coronavirus en de implicaties hiervan op proceslucht en het binnenmilieu. Met de kanttekening dat wij specialist zijn op het gebied van filtratie en geen viroloog of arts, kunnen wij slechts iets zeggen op basis van beschikbare gegevens van deskundigen die we combineren met onze ruime ervaring met en aanpak van filtratie van lucht en vloeistoffen.

Lees hieronder ons advies. 

Lees verder