Waarom tijdig onderhoud van condensors belangrijk is

Bij een condensor is het belangrijk dat deze goed functioneert en dat er geen vuil en stof in een condensor terecht komt. Een vervuilde condensor kan niet meer optimaal functioneren en verliest daardoor rendement.

Lees verder
Voorkant Whitepaper Frisse scholen

Gratis whitepaper: ventilatie op scholen

Als gevolg van slechte ventilatie in klaslokalen blijven leerprestaties van leerlingen achter. Ook verhoogt slechte ventilatie ziekteverzuim en zorgt het voor een onprettige werkomgeving. De rijksoverheid heeft daarom diverse ventilatievoorschriften voor scholen opgesteld. De vraag is nu: hoe kunnen scholen aan deze voorschriften voldoen? Vlint zette dit op een rij in een nieuwe whitepaper.

Op de eerste plaats bevat de whitepaper belangrijke informatie voor schoolbesturen en iedereen die in de dagelijkse praktijk met slecht geventileerde klaslokalen te maken heeft. Zij kunnen ontdekken hoe ze het binnenklimaat in klaslokalen optimaliseren zodat de prestaties van leerlingen en docenten verbeteren.

De whitepaper is daarnaast ook gericht op gebouwbeheerders en installateurs. Zij krijgen onder meer inzicht in de beheer- en installatiekosten die verbonden zijn aan de verschillende luchtbehandelsystemen. Ook worden hen argumenten aangereikt waarmee ze schoolbesturen kunnen overtuigen meer aandacht te besteden aan hun luchtbehandelingstechniek.

Downloaden van de whitepaper kan hier:

Lees verder

Grote hoeveelheid pollen in lucht slecht voor condensors en LBK’s

Op dit moment zitten er veel pollen in de lucht. Dit zorgt ervoor dat de mechanische conditie van condensors achteruit kan gaan en dat de filters van uw luchtbehandelingskast (LBK) vuil worden of verzadigd kunnen raken. Hierdoor treedt er een rendementsverlies op en maakt de installatie meer draaiuren. Dat leidt tot hogere energiekosten en kan tot uitval van de luchtbehandelingskast leiden. De oplossing? Tijdig onderhoud van de LBK!

Lees verder
Het coronavirus en ventileren

De rol van ventilatie bij de overdracht van het coronavirus

De meningen zijn er fors over verdeeld: maatregelen tegen corona. Actiegroep Viruswaanzin en Maurice de Hond spannen zich in om beperkingen volledig op te heffen. Wetenschappers laten zich echter leiden door harde gegevens en zoeken naar oorzaken van besmetting op grond van solide feiten en inzichten. Andere wetenschappers vinden dat het RIVM niet ver genoeg gaat in de maatregelen. Bijvoorbeeld als het gaat om ventilatie.

Lees verder

Waarom ventileren bij coronavirus wel belangrijk is

Terwijl er steeds meer onderzoeks- en ervaringsgegevens verschijnen om besmetting met en overdracht van het corona virus te voorkomen, is het goed om te kijken wat u in de praktijk kunt doen. Naast het toepassen van de bekende RIVM-regels is er een ding wat u heel gemakkelijk zelf kunt doen: ventileren, ventileren en nog eens ventileren.

Lees verder

Luchtbehandeling en COVID-19: wat te doen?

Bij Vlint krijgen we vanuit onze klanten allerlei vragen rondom het coronavirus en de implicaties hiervan op proceslucht en het binnenmilieu. Met de kanttekening dat wij specialist zijn op het gebied van filtratie en geen viroloog of arts, kunnen wij slechts iets zeggen op basis van beschikbare gegevens van deskundigen die we combineren met onze ruime ervaring met en aanpak van filtratie van lucht en vloeistoffen.

Lees hieronder ons advies. 

Lees verder
Foodtec-filtermedia400px

Zes oplossingen die uw ontstoffing foodgrade maken

Als partner van hoogwaardige bedrijven in de food-, feed,- pharma- en chemiesector is Vlint constant bezig met innovaties en technieken die de voedselveiligheid van ontstoffingsfilters verhogen. Vlint heeft voor u de krachtigste en nieuwste technieken voor het maken van foodgrade ontstoffingsfilters op een rij gezet. Wij zorgen dat u productdocumentatie op orde is, u met vertrouwen audits tegemoet ziet en u zich geen zorgen hoeft te maken over productiestops of recalls.

Lees verder
WhitepaperStandtijverlenging.jpeg

Drie misvattingen over het pulsen van ontstoffingsfiltersHoe stelt u pulssystemen van ontstoffingsinstallaties optimaal af? Intuïtief zijn veel productiebedrijven geneigd om pulssystemen zo hard en zo vaak mogelijk te laten pulsen. Ze denken dat filters hierdoor schoner worden en uiteindelijk beter gaan functioneren. Het tegenovergestelde is waar. Vlint zette voor u de drie hardnekkigste mythes over het afstellen van pulssystemen op een rij.

Lees verder
IMGP1517.jpg

Vier vragen over stofexplosies, ATEX en het werk van Vlint

Onlangs stelde Stichting ATEX dat veel bedrijven nog te weinig kennis hebben over stofexplosies. Aan de hand van vier vragen zetten we de belangrijkste feiten over ATEX daarom voor jou nog eens op een rij. Nog niet genoeg aan deze blog? Download dan onze whitepaper over ATEX.

Lees verder

4 belangrijke zaken die u moet weten over de nieuwe ISO 16890 norm

De bekende ISO standaard EN 779:2012 wordt vervangen door de  – wereldwijde - norm met de naam ISO 16890. Vlint, voorheen bekend als Nedfilter, is gefocust op alles wat met zuivere lucht te maken heeft. Zowel voor bedrijfsprocessen in bijvoorbeeld food en chemie als voor het binnenklimaat in ziekenhuizen, scholen en kantoren. Vlint vertelt u daarom graag hoe u als installateur, gebouwbeheerder, facilitair manager of hoofd TD hiermee om kunt gaan. Wij houden het graag eenvoudig voor u. We zetten de vier belangrijkste feiten voor u op een rij:

Lees verder