Waarom tijdig onderhoud van condensors belangrijk is

Bij een condensor is het belangrijk dat deze goed functioneert en dat er geen vuil en stof in een condensor terecht komt. Een vervuilde condensor kan niet meer optimaal functioneren en verliest daardoor rendement.

Paardebloem - pollen web        Filter - pollen web

De mechanische conditie van de condensor kan achteruit gaan, dit zorgt ervoor dat de werking niet meer volledig is. Hierdoor treedt er een rendementsverlies op en maakt de installatie meer draaiuren. Dit gaat ten koste van de efficiency en de levensduur van de condensor. De oplossing? Tijdig onderhoud en reinigen van de condensor!

Tijdig onderhoud helpt de condensor duurzaam en efficiënt te
houden. Controleer de condensors daarom regelmatig (en zeker in de pollenperiode) op vervuiling en slijtage en reinig deze op tijd. Dit zorgt voor een optimaal (binnen)klimaat, bespaart energie en verhoogt de efficiency. Een zo laag mogelijk energieverbruik is belangrijk, want kantoren groter dan 100 m² moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij is een hoger energieverbruik van invloed op de kosten van de CO₂-heffing. 

Periodiek coaten
Door de condensors periodiek te coaten beperk je hechting van vervuiling aan de lamellen. Hiermee verleng je de levensduur van de condensors. We adviseren hiervoor een anti-oxiderende coating die de condensors beschermt tegen vuil en oxidatie, maar ook tegen het natuurlijke energieverlies dat wordt veroorzaakt door elektrolyse tussen de aluminium lamellen en de koperen leidingen in de batterij. Zonder deze speciale condensorcoating verdwijnt de verbinding tussen de twee componenten en dat kan leiden tot veel energieverlies, en dat betekent extra kosten.

070415 6     120315 2   

Schoon en veilig (binnen)klimaat
Onze tip: voorkom vervuiling en efficiency verlies van de condensors door deze te reinigen. Dit zorgt voor een optimale luchtkwaliteit binnen uw ruimtes. Zo zorgen we samen voor een fris, schoon en veilig (binnen)klimaat waarin prettig kan worden gewerkt of geleefd.

Specialisten
Wil je het reinigen en onderhouden van de condensors door ervaren vakmensen laten doen? Onze ervaren servicemedewerkers staan voor je klaar. Neem contact met ons op via +31 (0)88 88 77 111 of via services@vlint.nl

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates