Grote hoeveelheid pollen in lucht slecht voor condensors en LBK’s

Op dit moment zitten er veel pollen in de lucht. Dit zorgt ervoor dat de mechanische conditie van condensors achteruit kan gaan en dat de filters van uw luchtbehandelingskast (LBK) vuil worden of verzadigd kunnen raken. Hierdoor treedt er een rendementsverlies op en maakt de installatie meer draaiuren. Dat leidt tot hogere energiekosten en kan tot uitval van de luchtbehandelingskast leiden. De oplossing? Tijdig onderhoud van de LBK!
Paardebloem - pollen web        Filter - pollen web

Tijdig onderhoud helpt uw LBK en condensors duurzaam en efficiënt te houden. Check regelmatig - en vooral in juli en augustus - de filters in de LBK en vervang deze tijdig. Dit zorgt voor een optimaal (binnen)klimaat, bespaart energie en verhoogt de efficiency. Een zo laag mogelijk energieverbruik is belangrijk, want kantoren groter dan 100 m² moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal label C hebben. En volgens de nieuwe ErP-norm moeten LBK’s bijdragen aan lager energieverbruik en minder CO₂ uitstoten.

Periodiek coaten
Door de condensors van uw LBK periodiek te coaten voorkomt u uitval en bent u verzekerd van een lange levensduur van de luchtbehandelingskast in uw gebouw. We adviseren hiervoor een anti-oxiderende coating die de condensors beschermt tegen vuil en oxidatie, maar ook tegen het natuurlijke energieverlies dat wordt veroorzaakt door elektrolyse tussen de aluminium lamellen en de koperen leidingen in de batterij. Zonder deze speciale condensorcoating verdwijnt de verbinding tussen de twee componenten en dat kan leiden tot veel energieverlies, en dat betekent extra kosten.

Schoon en veilig (binnen)klimaat
Onze tip: voorkom uitval van uw LBK door de condensors te reinigen en de filters op tijd te vervangen. Hierdoor worden stuifmeel en andere schadelijke deeltjes uit de lucht gefilterd en blijft de luchtkwaliteit van kantoren, scholen en andere intensief gebruikte ruimten op orde. Zo zorgen we samen voor een fris, schoon en veilig (binnen)klimaat waarin prettig kan worden gewerkt.

Specialisten
Wilt u het reinigen en onderhouden van uw LBK’s en condensors of het vervangen van filters door ervaren vakmensen laten doen? Onze ervaren servicedienst staat voor u klaar. Neem contact met ons op via +31 (0)88 88 77 111 of via services@vlint.nl

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates